Werkwijze

In Bangalore, India, helpt Toe to Heart een aantal kansarme kinderen op de volgende manier:

P1070108 (2)

  • met financiële ondersteuning bij het volgen van gecertificeerd, Engelstalig onderwijs en het behalen van een afgeronde schoolopleiding;
  • met huiswerkbegeleiding bij een Nederlands – Indiaas echtpaar thuis;
  • met een liefdevolle omgeving die de kinderen een positieve impuls geeft.

De Nederlandse Thomas en zijn Indiase vrouw Lalitha, de initiatiefnemers van dit project, stellen hun huis voor en na schooltijd open voor deze kinderen. Die maken daar hun huiswerk, helpen elkaar, vieren verjaar- en feestdagen en kunnen bij Thomas en Lalitha terecht met grote en kleine problemen. Voor hun schoolgeld, boeken en uniformen wordt gezorgd. Ook krijgen de kinderen, mits de financiën dit toelaten, tweemaal per jaar een zinvol cadeau in de vorm van kleding of schoolmaterialen. Dankzij de achtergrond van Lalitha, zij is verpleegkundige, is het mogelijk om medisch toezicht te bieden. Vrijwilligers ter plekke ondersteunen Thomas en Lalitha regelmatig bij de opvang van de kinderen.

Het gehele opleidingstraject loopt vanaf het moment dat een kind tot het project toetreedt tot het afronden van de middelbare schoolopleiding, eventueel gevolgd door twee jaar college; dit hangt af van de intellectuele mogelijkheden en de wensen van het kind. De hulp loopt door tot uiterlijk een jaar of achttien, negentien. Voor een universitaire opleiding zijn de kinderen op zichzelf aangewezen, maar ze hebben dan een prima basis.

Op dit moment zijn er in bovenstaand traject ongeveer tien kinderen van uiteenlopende leeftijd onderweg naar een afgeronde schoolopleiding – op de subpagina “Kinderen” kunt u nader met hen kennismaken. Daar ziet u ook een aantal kinderen, dat dit project in de afgelopen twaalf jaar met goed gevolg heeft verlaten, en een aantal kinderen, dat staat te trappelen om deze kans op een schoolopleiding óók te krijgen.

De Stichting Toe to Heart Nederland streeft ernaar jaarlijks voor de financiële steun zorg te dragen in de vorm van schoolgelden, boeken en schooluniformen. Alle donaties worden in de studiefondsen voor de kinderen gestort , er blijft niets aan de strijkstok hangen.